Nähtävää ja koettavaa

Paanukirkko


Kärsämäen Paanukirkko valmistui v. 2004. Sen omistaa Kärsämäen seurakunta. Paanukirkko sijaitsee Kärsämäen ensimmäisen kirkon paikan läheisyydessä Pyhäjoen rannalla. Kirkon suunnittelija on arkkitehti Anssi Lassila. Kirkko on moderni, mutta se on rakennettu kokonaisuudessaan vanhoilla 1700-luvun työmenetelmillä.

Vanha Pappila


Kulttuuriosuuskunnan toimisto ja taiteilijaresidenssi sijaitsevat osuuskunnan omistamassa Kärsämäen vanhassa pappilassa. Pappila sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kattilakosken rannalla, Kärsämäen Paanukirkon naapurina. Paanukirkko, Kärsämäen Pappila ja Kattilakosken tienoo on luokiteltu Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavassa kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi kohteeksi. Paanukirkon kesäkahvilan tilat ovat myös osuuskunnan omistamat ja ne palvelevat kesäsesongin ulkopuolella niin taidetyöpajojen kuin kokousten pitopaikkana.       https://kattilakoski.org/

Ruhankankaan luontopolku


Kesä: Luontopolulla sijaitsee kaksi laavua Kumpulaavu sekä Teerilaavu. Luontopolkuja löytyy kaksi: 2km sekä 6,5km mittaiset polut. Pidemmän polun puolesta välistä löytyy Teerilaavu.

Talvi: Ruhankankaan luontopolulla on perinteiset ladut 6,5 km ja 2 km vaihtelevassa maastossa, avoinna lumitilanteen salliessa.

Rannankylän metsästysseura


Rannankylän metsästysseura on Kärsämäellä Pohjois-Pohjanmaalla toimiva koko perheen metsästysseura. Seura on perustettu vuonna 1959 ja on yhä elinvoimainen. Jäseniä seurassa on noin 300, joista osa aktiivisia ja osa mukana ns. kannatuksen vuoksi. Harrastamme metsästyksen lisäksi riistanhoitoa ja ammuntaa. Toimintaan kuuluu myös erilaiset talkoot. Seurassa toimii seuraavat jaostot: hirvijaosto, ampumajaosto, maanvuokrausjaosto, riistanlaskentajaosto ja riistanhoitojaosto.

https://www.rannankylanms.fi/

Luo kotisivut ilmaiseksi!