Kyläyhdistys

Mitä Kylätoiminta on tänä päivänä

Kyläyhdistyksen tarkoitus on säilyttää kylä virkeänä ja toimivana. Edistää kylän kehitystä ja asukkaiden viihtymistä sekä ylläpitää kylän yhteishenkeä ja tukea kyläläisten vapaaehtoistyötä kyläyhteisönsä hyväksi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää tapahtumia, harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa, tekee aloitteita eri viranomaisille sekä toimii yhteistyössä eri yhdistysten ja järjestöjen kanssa.

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valittu puheenjohtaja ja seitsemän muuta varsinaista jäsentä. 

Hallituksen toimintakausi on vuosikokouksen välinen aika. Vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä tammi-toukokuussa.

Vuoden 2023-2024 Hallitus

Harri Kumpulainen, puheenjohtaja

Taina Heikkilä, sihteeri

Arto Seppälä, vara pj

Hannele Myllymäki

Ninni Teppo 

Niina Haapakoski

Jaakko Kielenniva

Anni Mustola


     Historiaa

Rannan kylätoimikunta on ensimmäinen Kärsämäelle perustettu kylätoimikunta. Perustamiskokous oli 21.11.1978 Jokitalossa. Toimialueeksi sovittiin Kokonperä, Ruhankangas ja Rannankylä rajana Haapajärventie ja Pyhäjoki. Nimeksi tuli silloin Ylärannan kylätoimikunta.

Vuonna 1979 kylätoimikunnan alueeksi sovittiin koko koulupiiri.
Vuosi 1980 oli Luonuan allassuunnitelman kuohuvaa aikaa, jolloin tunteet kävivät kuumina. Sen jälkeen toiminta jatkui monipuolisena. Laitettiin ilmoitustaulu Tohun kaupalle ja Ylärannan risteykseen. Osallistuttiin kylätoimikuntien luennoille ja järjestettiin tupailtoja. 

Vuosien kuluessa kylätoimikunta on tehnyt monenlaisisa aloitteita sekä talkoita on pidetty monien asioiden hoitamiseksi.
On pidetty myyjäisiä, arpajaisia, äitienpäivä ja pikkujoulujuhlia.
Rauhallista luonnossa vaeltamista varten suunniteltiin patikkapolku Ruhankankaan ja Kokonperän maastoon. Tästä polusta kehittyikin ajan kanssa ympärivuoden käytettävä luontopolku. Rannan kylätoimikunta muutettiin Kärsämäen Rannan kyläyhdistys ry:ksi vuonna 1997.Luo kotisivut ilmaiseksi!